Door Redactie op 30 januari 2014

Onze kandidaten stellen zich voor

Onze huidige fractievoorzitter lijsttrekker, Marga Jonkman, en onze wethouder en nummer 2 op de lijst Johan Kruithof zult u inmiddels kennen. En ook over de nummer 3 en 4 op de lijst Ties Stam en Chris Schouten kon u lezen in het vorige bericht.
Hier onder stellen de overige kandidaten van de top 10 zich voor.

5. Ilse de Graaf

Ilse de Graaf

Goede zorg voor iedereen!

Achtergrond en ervaring
Apeldoornse, geboren in een Fries rood nest. De afgelopen jaren was ik met hart en ziel woordvoerder zorg en welzijn voor de PvdA Apeldoorn. Werkzaam in de gehandicaptenzorg.

Drijfveer
Er zullen grote veranderingen gaan plaatsvinden. Er komen veel taken voor de gemeente bij. Hoe gaan we deze zorg voor ouderen, chronisch zieken, gehandicapten en onze kinderen regelen? Goed, eerlijk, snel, efficiënt en in de buurt.

Grootste ergernis
Ik zie de individualisering steeds groter worden, maar ik focus liever op alle goede wil en ideeën van mensen. Zie de ‘onverwoestbare’ inzet van onze Apeldoornse vrijwilligers.

Morgen invoeren
Toetsing op besteedbaar inkomen. Houd rekening met hoge zorgkosten! Goed openbaar vervoer naar het ziekenhuis vanuit alle wijken en dorpen. Meer zeggenschap voor dorps-, buurt- en wijkraden.

 

6. Jasper van Alten

Jasper van Alten

Veilig fietsen en beter openbaar vervoer!

Achtergrond en ervaring
Als fractievertegenwoordiger heb ik mij ingezet voor duurzaamheid, meer inspraak van inwoners bij projecten, onderzoek naar gezondheidseffecten bij plannen voor grote agrarische bedrijven, betere controle van de wethouders en burgemeester en goed OV voor Apeldoorn. Je kunt niet altijd alles voor elkaar krijgen, maar je kunt wel het verschil maken. Mijn ervaring is dat politiek er toe doet.

Drijfveer
Politiek en openbaar bestuur zijn bepaald niet altijd populair. Juist omdat democratische principes ter discussie staan, vind ik het belangrijk om mij in te zetten in de politiek. Waar mogelijk wil ik bijdragen aan het minder groot maken van de kloof tussen mens en bestuur.

Grootste ergernis
Inwoners niet goed betrekken bij besluiten.

Morgen invoeren
Opleidingen voor werkzoekenden, energiebesparende maatregelen en vier maal per uur een intercity naar Amersfoort en Deventer.

7. Jurgen Klunder

Jurgen Klunder

Met stil zitten los je niks op!

Achtergrond en Ervaring
Student bestuurskunde, voorzitter en oprichter studentenvereniging Fortis Unitas, bestuurslid PvdA Apeldoorn, campagnecoördinator.

Drijfveer
In gesprekken met plaatsgenoten merk ik dat er nog veel zaken zijn die beter kunnen. Door stil te blijven zitten lossen we dit niet op. Dus steek ik, met vele andere, mijn handen uit de mouwen. Want samen werkt beter en kunnen we veel voor elkaar krijgen.

Grootste ergernis
Het direct neerschieten van goede ideeën. Ik zeg niet dat we overal meteen in mee moeten gaan, maar Apeldoorners zitten vol goede ideeën en naar die mensen wordt nog te weinig geluisterd. Daar moet verandering in komen en daar wil ik mijn bijdrage aan leveren.

Morgen invoeren
Een strenger beleid op het gebied van geweld en wapens in het uitgaansleven. Het moet mogelijk zijn recidivisten een uitgaansverbod op te leggen. Veilig uitgaan vind ik ontzettend belangrijk en daar wil ik mij voor inzetten.

8. Martine Berends

Martine Berends

Inzetten voor kwetsbare doelgroepen

Achtergrond en ervaring
Mijn vader was actief vakbondsman, dus ik heb mijn ‘rode’ hart van huis uit meegekregen. In het verleden werkte ik als assistent projectleider bij de dienst ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente Apeldoorn. Tegenwoordig heb ik dezelfde functie in de commerciële sector. Hiernaast ben ik secretaris van de PvdA Apeldoorn.

Drijfveer
Ik geloof sterk in het principe van solidariteit. We hebben als maatschappij de verantwoordelijkheid om te zorgen voor diegenen die niet voor zichzelf kunnen zorgen. Ik wil me inzetten voor deze kwetsbare groepen.

Grootste ergernis
De individualisering in de maatschappij die doorslaat in egoïsme. Het solidariteitsprincipe gaat verloren. Ouderen vereenzamen, omzien naar jongeren vermindert en steeds meer mensen leven in armoede.

Morgen invoeren
Een verplichte maatschappelijke stage voor gemeenteambtenaren en bestuurders, om een brug te slaan tussen bestuur en inwoners.

9. Wim Oudbier

Wim Oudbier

Strijden tegen onrecht

Achtergrond en ervaring
Voormalig docent aardrijkskunde op het Edison College. Ex-voorzitter personeelsraad, MR en GMR stichting AVOO. Actief kaderlid AOb (onderwijsbond FNV). Official en jurylid bij Nederlandse Volleybalbond.

Drijfveer
Opkomen voor de belangen van burgers die het zelf niet altijd kunnen verwoorden, strijden tegen onrecht en misbruik van macht. Dit alles maakt mij extra alert te vechten voor een rechtvaardige samenleving.

Grootste ergernis
Een maatschappij waarin de vrijheid van het individu zal leiden tot een beperking van de mogelijkheden van anderen. Mensen moeten elkaar niet de maat nemen onder het mom “vrijheid”.

Morgen invoeren
Een basisbedrag voor iedereen dat voldoende is om de Voedselbank af te schaffen. Hoewel ik veel waardering heb voor deze ondersteuning, schaam ik mij dat we de Voedselbank in Nederland anno 2014 nog nodig hebben.

10. Esref Öcal

Esref Öcal

Iedereen verdient evenveel kansen

Achtergrond en ervaring
Gehuwd, twee kinderen. Hbo Bestuurskunde gestudeerd. Sinds 2003 zelfstandig adviseur voor het mkb. Initiatiefnemer van diverse maatschappelijke projecten. Grootste gedeelte van mijn leven heb ik in Apeldoorn gewoond. Ik weet dus wat er speelt in het Apeldoornse. Mijn kennis, affiniteit en mijn ervaringen liggen vooral op het terrein van financieel- economisch beleid, ondernemers, minderheden, onderwijs en educatie.

Drijfveer
Ik sta voor een samenleving waarin ieder burger evenveel kansen verdient om van zijn/haar vrijheden te genieten. Onze financiën moeten wel op orde zijn; een sluitende begroting is het uitgangspunt. Dit vraagt om het maken van scherpe keuzes. Tegelijkertijd wel blijven investeren in mensen en voorzieningen.

Grootste ergernissen
Hoge werkloosheid, schooluitval en verkokering van beleid.

Morgen invoeren
Burgers de ruimte en middelen geven om hun initiatieven mogelijk te maken.

Bekijk hier het overzicht met al onze 14 verkiesbare kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014.

Redactie

Redactie

De redactie van de website van de PvdA Apeldoorn. Ik wil contact met de PvdA Apeldoorn Contactinformatie vindt u hier.

Meer over Redactie