Deelscooters Go Sharing: lust of last?

Door Chris Schouten op 4 november 2021

Sinds vorig jaar november zijn de groene deelscooters van Go Sharing niet meer uit ons straatbeeld te denken. Een mooi initiatief in aanvulling op de duurzame deelauto, wat wij samen met de fracties van CU en CDA van harte toejuichen.

Deze deelscooters moeten echter na gebruik ook weer geparkeerd worden. De praktijk laat zien dat mensen met en zonder visuele en lichamelijke beperkingen er last van ondervinden. Weliswaar kun je met een formulier overlast melden bij GO Sharing, maar daarmee is de overlast nog niet verholpen. Dit leidt bij onze fracties tot een aantal schriftelijke vragen, die u hier kunt nalezen.

Update juni 2022: de antwoorden op onze vragen waren als volgt. Naar aanleiding hiervan is – op initiatief van CU, CDA, D66 en PvdA – door de gemeente Apeldoorn een inventarisatie naar ervaringen met deelscooters onder inwoners gedaan. Het Nieuwsblad Stedendriehoek schreef een artikel hierover. Dat artikel kunt u hier lezen.

Chris Schouten

Chris Schouten

Chris is fractievoorzitter met in zijn portefeuille sociaal domein, onderwijs en kunst en cultuur. Hij is sinds 2006 actief voor de PvdA Apeldoorn. Allereerst als bestuursvoorzitter (2006-2014), vervolgens als raadslid (2014-2018) en na de verkiezingen in 2018 als fractievertegenwoordiger. Sinds het voorjaar van 2021 is hij weer raadslid en sinds augustus fractievoorzitter. Chris was ook

Meer over Chris Schouten