Campagne gemeenteraadsverkiezingen 2022 komt op stoom

21 februari 2022

Op 14 , 15 en 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Met het oog hierop hebben wij al weer allerlei activiteiten ondernomen en staan er evenzovele gepland. Naast dat wij traditioneel de straat op gaan, gebeuren er ook allerlei andere promotieactiviteiten.

Opnames

Als aftrap hebben wij in december 2021 een eigen verkiezingsfilmpje ‘Een Apeldoorn voor iedereen’ gemaakt. Misschien hebben jullie het al voorbij zien komen.

Ook RTV Apeldoorn bood ons de gelegenheid op 22 januari onze standpunten over wonen, zorg en energietransitie digitaal vast te leggen.

Bouwend Nederland nodigde ons in de vroege ochtend van 9 februari uit een helm op te zetten en een oranje vestje aan te trekken en een persoonlijke ‘pitch’ te doen en te reageren op twee stellingen.

Bezoek voorzitter Esther-Mirjam Sent

Vrijdag 11 februari was onze voorzitter Esther-Mirjam Sent naar Apeldoorn gekomen om de afdeling PvdA Apeldoorn een hart onder de riem te steken.

Taartactie

Bekend, wellicht, is onze taartactie die wij regelmatig houden. In december is als dank een taart bezorgd aan de stichting Zwerfjongeren en op 12 februari aan de Speelgoedbank. Op 23 februari zetten wij de BOA’s in Apeldoorn met een taart in het zonnetje.

Interview/debat lijsttrekker

Op 17 februari heeft Chris Schouten als lijsttrekker RTV Apeldoorn te woord staan in de rubriek  ‘In de wandelgangen’. Gevolgd door een interview voor Samen 1 op zaterdag 19 februari. Ook is er een sportdebat op dinsdag 8 maart en daar zal onze secretaris en nr 3 op de lijst Rik Doljé aan deelnemen. Zaterdag 12 maart organiseert de Stentor in de middag een debat in Orpheus waar Chris weer zal aantreden.

Flyeren/Raadhuisplein

Op 19 februari hebben we geflyerd in winkelcentrum de Eglantier en op 26 februari kunt u ons vinden op winkelcentrum de Anklaar tussen 10.00-12.00. Op 5 en 12 maart kunnen jullie ons weer vinden met een kraam op het Raadhuisplein. Voor meer details zie onze agenda.

De Stemwijzer

Ondertussen hebben wij ook nog meegewerkt aan de Stemwijzer van Prodemos, om het de kiezer gemakkelijk te maken. Voor 68 stellingen moesten wij aangeven of wij het daar mee eens of oneens zijn en een toelichting geven waarom. Uit de 68 worden 30 stellingen gekozen aan de hand waarvan de kiezer zijn keuze kan bepalen.

Social Media

Van al onze activiteiten doen wij verslag via onze website en social media. Abonneer je, dan blijf je op de hoogte.