Door Chris Schouten op 14 april 2016

Werkbezoek Stichting XYZ

 

Op 7 april jl. heeft een delegatie van de raad een werkbezoek aan een nog jonge, in ontwikkeling zijnde  stichting XYZ. XYZ staat voor 3 generaties, de letters staan respectievelijk voor: ouders, jongeren en jonge kinderen.

In september 2014 richtten een aantal vrijwilligers deze stichting op, gehuisvest op de 1e Wormenseweg 348-B (naast Dok Zuid). De Stichting XYZ is opgericht voor kinderen en ouders die een duwtje in de rug kunnen gebruiken in de huidige maatschappij. XYZ zet zich in om de jongeren beter toe te rusten voor een kansrijkere toekomst met als doel hen succesvol te laten participeren in onze maatschappij.  Dit doet zij door begeleiding op het gebied van taalontwikkeling en sociale vaardigheden, studiebegeleiding, begeleiding van de ouders bij de opvoeding en ouderbetrokkenheid, het stimuleren van actiefburgerschap. Rond de 100 kinderen met verschillende achtergronden worden door 20 vrijwilligers van de Stichting XYZ geholpen. Deze vrijwilligers zijn tevens een rolmodel voor deze kinderen.

Ouders betalen een maandelijkse bijdrage voor de weekendschool. Maar door de week komen kinderen na schooltijd ook naar de stichting om in alle rust hun huiswerk te doen. Naast de ouderbijdrage krijgt XYZ incidentele bijdragen uit verschillende fondsen.

XYZ zal zich de komende twee jaar moeten bewijzen als educatieve organisatie. Daarbij zal zij moeten gaan voldoen aan de noodzakelijk geachte kwaliteitseisen. Ook zal XYZ de samenwerking moeten zoeken c.q. uitbouwen met relevante partners, zoals: scholen, welzijn- en (jeugd)zorgorganisaties.

 

Chris Schouten
Raadslid PvdA Apeldoorn

 

 

 

 

Chris Schouten

Chris Schouten

Chris is fractievoorzitter met in zijn portefeuille sociaal domein, onderwijs en kunst en cultuur. Hij is sinds 2006 actief voor de PvdA Apeldoorn. Allereerst als bestuursvoorzitter (2006-2014), vervolgens als raadslid (2014-2018) en na de verkiezingen in 2018 als fractievertegenwoordiger. Sinds het voorjaar van 2021 is hij weer raadslid en sinds augustus fractievoorzitter. Chris was ook

Meer over Chris Schouten