Terugblik 2021

Door Chris Schouten op 31 december 2021

Een emotioneel jaar ligt achter ons, een jaar vol hoop en perspectief ligt voor ons. We nemen u in deze korte terugblik over het afgelopen jaar aan de hand langs het overlijden van onze fractievoorzitter en enkele personele wisselingen als gevolg daarvan. Ook kijken we met u vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van komend jaar.

Overlijden Ties

In het voorjaar moesten wij afscheid nemen van onze aimabele fractievoorzitter Ties Stam, een sociaaldemocraat in hart en nieren, en – door vriend en ‘vijand’ gewaardeerd. Na de teleurstellende verkiezingsuitslag in maart 2018 pakte hij de rol van fractievoorzitter met verve op en positioneerde de PvdA als een constructieve oppositiepartij waarmee de andere fracties in de Apeldoornse politiek rekening bleven houden. Met name zijn inzet voor het bouwen voor mensen met de smalle beurs en dan gespreid over de stad werd voor hem een persoonlijke strijd.

Personele wisselingen

Door het overlijden van Ties nam raadslid Martine Berends de fractievoorzittershamer in maart 2021 over en promoveerde Chris Schouten van fractievertegenwoordiger tot raadslid. De functie die hij ook in de periode 2014-2018 had vervuld. Jasper van Alten, voormalig fractievertegenwoordiger, nam deze rol weer op zich.

Martine is aan het einde van het zomerreces met ziekteverlof gegaan. Marga Jonkman, lid van ons Ondersteuningsteam en oud-fractievoorzitter zal Martine tijdelijk vervangen. Chris Schouten nam de fractievoorzittershamer in augustus 2021 over.

Met Natascha van den Berg en Jasper van Alten als fractievertegenwoordigers gingen Marga en Chris volle vaart vooruit. In behandeling van belangrijke dossiers lieten zij het specifieke PvdA-geluid horen. Op de nieuwspagina van onze website en onze social media houden wij u op de hoogte van alle belangrijke onderwerpen.

Blik vooruit: gemeenteraadsverkiezingen

Naast het reguliere raadswerk is de fractie in samenwerking met het bestuur van PvdA Apeldoorn in volle gang bezig met de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Er kwam voor het zomerreces o.a. een oproep voor kandidaat raadsleden en er is hard gewerkt aan het verkiezingsprogramma.

De kandidatenlijst werd begin oktober ongewijzigd vastgesteld tijdens onze ALV en Chris Schouten werd als lijsttrekker gekozen. We danken de selectiecommissie – Johan Kruithof, Jolanda Reitsma en Tom Brands – voor hun werk waardoor er een mooie lijst is ontstaan die continuïteit met vernieuwing combineert.

Een Apeldoorn voor iedereen

Vol vertrouwen en met enthousiasme zullen wij sociaaldemocraten de inwoners van de gemeente Apeldoorn laten zien en horen waar onze partij voor staat. Onze boodschap is simpel: een ieder verdient een dak boven zijn hoofd, brood op de plank, goede zorg en goed onderwijs voor hun kinderen en moet gebruik kunnen maken van culturele en sportvoorzieningen.

Ons verkiezingsprogramma heeft dan ook de titel ‘Een Apeldoorn voor iedereen’.

Chris Schouten

Chris Schouten

Chris is fractievoorzitter met in zijn portefeuille sociaal domein, onderwijs en kunst en cultuur. Hij is sinds 2006 actief voor de PvdA Apeldoorn. Allereerst als bestuursvoorzitter (2006-2014), vervolgens als raadslid (2014-2018) en na de verkiezingen in 2018 als fractievertegenwoordiger. Sinds het voorjaar van 2021 is hij weer raadslid en sinds augustus fractievoorzitter. Chris was ook

Meer over Chris Schouten