Door Natascha van den Berg op 20 november 2023

Openbaar vervoer moet beter

Openbaar vervoer moet beter in Apeldoorn en de rest van Nederland

Kirsten Hanekamp, fractievertegenwoordiger van GroenLinks Apeldoorn, is vanwege haar visuele beperking afhankelijk van het openbaar vervoer. “Ik reis veel met bus en regiotaxi in en om Apeldoorn voor mijn functie. In de afgelopen zomerperiode was het busvervoer goed te doen in Apeldoorn. De meeste bussen reden volgens dienstverlening en dat was erg fijn. Door ziekte en personeelstekorten is het op dit moment weer een ramp. Bussen vallen uit en er is een tekort aan chauffeurs bij de taxi. Dat betekent wachten, te laat komen op afspraken en planningen die in de soep lopen. Dat vreet energie.”

Verder is de bereikbaarheid van de Apeldoornse dorpen met name met de zomerdienstregeling slecht. ‘Überhaupt zijn veel plekken niet te bereiken met openbaar vervoer” spreekt Kirsten uit ervaring. Dit kan allemaal toch wel beter!

Natascha van den Berg, fractievertegenwoordiger van PvdA Apeldoorn: “Ik hoor regelmatig de negatieve ervaringen van Kirsten en dat maakt me zo boos. Ik taxi Kirsten en haar (hulp)hond Cooper graag naar huis na een raadsvergadering, net als meerdere van onze collega’s, maar je wilt toch zelfstandig zijn en niet altijd leunen op anderen. Je wilt kunnen vertrouwen op goed openbaar vervoer”.

Vorige week reden Natascha, Kirsten en Cooper na een vergadering richting Kirsten’s huis en zagen ze een poster van Frans Timmermans in een bushokje. Wat begon als een serieuze poging om een filmpje te maken om de noodzaak van goed openbaar vervoer onder de aandacht te brengen, werd een melig iets. “Tja, soms is iets zo intens slecht en verdrietig, dat erom lachen soms maar het beste is”, aldus Natascha.

Beter openbaar vervoer

#SamenKanHet

GroenLinks PvdA ❤️💚

Natascha van den Berg

Natascha van den Berg

Sinds 2015 ben ik werkzaam voor de fractie van PvdA Apeldoorn als fractiemedewerker en draag o.a. verantwoordelijkheid voor social media, nieuwsbrieven en website en ik organiseer werkbezoeken en andere bijeenkomsten. Na de verkiezingen in 2018 ben ik ook fractievertegenwoordiger geworden en woordvoerder voor PvdA tijdens politieke markten van de gemeenteraad. Armoedebeleid, sport, toerisme/natuur en gezinsstad

Meer over Natascha van den Berg