Door Tom Brands op 10 september 2013

Geslaagde discussie met Marith Rebel

Ze zit er pas een week, maar met overtuiging wist Tweede Kamerlid Marith Rebel de gemaakte keuzes van het kabinet te verdedigen, hoewel zij soms als persoon een andere opinie is toegedaan. Zoals we van hem gewend zijn, zaagde ons lid Piet Bijl de politica door op haar sociaaldemocratische overtuiging en uitgangspunten. De discussie ontvouwde zich met name omtrent de bezuinigingen in de zorg, op het terrein van werk en inkomen en de decentralisaties, waarbij taken (jeugdzorg, wmo, participatiewet) op gemeenten af komen met een fikse korting aan financiële middelen. Het organiseren van taken dichterbij de burger en dus door de gemeente is een ieder het over eens, maar het Haagse huishoudboekje in orde maken ten koste van de gemeenten verdient niet de schoonheidsprijs.

Onze wethouder, Johan Kruithof, bood de Tweede Kamer fractie aan om gezamenlijk met enkele andere wethouders bij de fractie op bezoek te komen om te komen praten over wat zij als bestuurders ervaren op dit moment bij de voorbereidingen van de decentralisaties. Johan gaf aan dat de boodschap die hij moet verkondigen een Haagse is en niet zijn eigen boodschap en daar baalt hij stevig van. Marith nam het aanbod van Johan graag aan. Hoewel ietwat rumoerig, omdat er in de Finnegans’ Irish Pub waar wij zaten tegelijkertijd een Pubquiz aan de gang was (waarvoor excuus, dit was niet voorzien), ontstond er toch een levendige en goede discussie. Waarvoor dank aan Marith en alle overige aanwezigen.

 

 

Tom Brands

Tom Brands

Bekijk hier het profiel van Tom op de website van Waterschap Vallei en Veluwe. Tom (1984) is een geboren en getogen in Apeldoorn en woont samen met zijn vrouw Annemyn in Ugchelen. Groeide op in de wijk De Maten en heeft daarna een aantal jaar in het centrum van Apeldoorn gewoond. Heeft ruimtelijke ordening en

Meer over Tom Brands