Uitreiking Regenbooglintje op 8 december Paarse Vrijdag

Door Ellen Nab op 30 oktober 2023

GroenLinks Apeldoorn en PvdA Apeldoorn reiken dit jaar voor het eerst op vrijdag 8 december het regenbooglintje uit aan Apeldoorners die zich op positieve wijze inzetten voor de LHBTQI+ gemeenschap. De huldiging is gekoppeld aan Paarse Vrijdag.

Hiermee willen wij dit thema op een positieve manier in het nieuws brengen.

Vrijdag 8 december is het Paarse Vrijdag 💜
Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met lhbt+’ers. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden. Het is een initiatief van GSA. Dit staat voor Gender and Sexuality Alliance. Door elk jaar op de 2e vrijdag in december de school paars te kleuren, zet de GSA zich in voor seksuele- en gender-diversiteit als norm.

Voor deze uitreiking kan iedereen kandidaten aandragen. Denk ook aan scholieren die zich inzetten op hun school. Ken jij iemand in onze inclusieve gemeente die zich inzet voor LHBTQI+, mensen die hun nek uitsteken om onze gemeente nog inclusiever te maken? Dan horen wij dit graag.
Je kunt je nominatie zenden aan [email protected] en/of [email protected] .

Doe dit uiterlijk voor vrijdag 24 november.

Ellen Nab

Ellen Nab

Het is alweer 6 jaar geleden dat ik terug ben verhuisd naar mijn geboorteplaats Apeldoorn samen met mijn man Christiaan en ons 6-jarige zoontje Nicolaï. In 2011, het jaar dat Job Cohen lijsttrekker was van de partij, ben ik door zijn enthousiasme in contact gekomen met de PvdA. Ik werd destijds ook benaderd of ik

Meer over Ellen Nab