Door Redactie op 15 januari 2015

Succesje: Behoud jongerenwerkers

In 2014 leek het erop dat ten gevolge van besluitvorming door de Raad in 2011, er in 2015 drie fte aan jongerenwerkers bij Stimenz (2 fte) en Don Bosco (1 fte) moesten verdwijnen.  De PvdA meende dat dit ten koste zou gaan van een effectief jeugd- en jongerenbeleid, waarin preventie een grote rol speelt. De zorgcontinuïteit zou met deze bezuinigingen in het geding komen.

Het nieuwe jeugdbeleid waarover de Raad in 2015 moet beslissen zal om veel preventief jongerenwerk vragen. Daarom diende de PvdA-fractie tijdens de beraadslagingen over de Meerjaren Programma Begroting 2015-2018 op 13 november jl. de motie ‘Kind in bad houden’ in. Daarin drong raadslid Chris Schouten er namens de PvdA-fractie er bij het college op aan de bezuinigingen die tot het verlies van de 3 fte zouden leiden, niet te effectueren en de besluitvorming over het nieuwe jeugdbeleid af te wachten.

Wethouder Blokhuis van Jeugdzorg onderkende de problematiek en zegde toe deze in lijn met de inhoud van de motie op te pakken. Hierdoor besloot Chris Schouten de motie in te trekken.

Inmiddels is het 2015 en is duidelijk geworden dat de bezuinigingen op de genoemde jongerenwerkers geen doorgang vindt.

Redactie

Redactie

De redactie van de website van de PvdA Apeldoorn. Ik wil contact met de PvdA Apeldoorn Contactinformatie vindt u hier.

Meer over Redactie