Door Marga Jonkman op 30 augustus 2015

Opvang van vluchtelingen in Apeldoorn

Dinsdag 1 september komen er 400 mensen (voornamelijk mannen) uit Eritrea en Syrië naar Apeldoorn om daar tijdelijk opgevangen te worden in de Americahal.
Tegelijkertijd speelt de discussie van de vestiging van een permanent AZC in Apeldoorn. Dit wordt in september besproken in de Gemeenteraad.

De PvdA Apeldoorn is blij dat die onzinnige bed bad brood discussie, die enige tijd geleden stof deed opwaaien, nu lijkt te zijn vergeten. Om te worden achterhaald door een tragische werkelijkheid; de enorme toestroom van vluchtelingen. En wat doen we: gewoon opvangen die mensen. En daar kunnen we als PvdA vierkant achter staan. Iedereen heeft de vreselijke beelden van de afgelopen maanden gezien en weet dat er opvang moet komen. Dat staat buiten kijf. De asielzoekerscentra zitten bomvol en daarom moet er meer doorstroom komen. Dat kan alleen maar als er meer steden extra mensen opvangen. De PvdA is trots op ons College, dat deze verantwoordelijkheid neemt en hoopt dat vele andere steden in Nederland dit voorbeeld volgen.

Hoe dit gaat aflopen en wat dat betekent voor de permanente opvang in Apeldoorn is nu onbekend. Het zal de komende maanden gaan blijken.
Maandagavond 31 augustus zullen enkele raadsleden van ons bij de Americahal zijn. U bent daar als PvdA-er en Apeldoorner ook van harte welkom.

Marga Jonkman

Marga Jonkman

Marga Jonkman

Mijn naam is Marga Jonkman. Ik ben getrouwd en moeder van 3 inmiddels volwassen kinderen. Naast mijn gezin ben ik in het dagelijks leven kinder- en jeugdpsycholoog in Apeldoorn. Ik ben al bijna 30 jaar lid van de Partij van de Arbeid. Hoe komt iemand bij de PvdA terecht, vraagt u zich misschien af? Ieder

Meer over Marga Jonkman