Ombudsteam PvdA zorgt voor hervatting thuiszorg

Door Privé: Eric Groothuis op 30 mei 2022

Het ombudsteam van PvdA Apeldoorn wordt geregeld ingeschakeld voor allerlei vragen en problemen van inwoners van de gemeente Apeldoorn en we willen een recente casus met u delen.

Enkele weken geleden werd de huishoudelijke hulp van een oudere dame van de ene op de andere dag stopgezet. Het argument was dat er ongedierte zou rondlopen en het er vies en onhygiënisch zou zijn. Ook gaf men aan dat er een veldmuisje het huis binnen was geslopen, welke overigens door de bewoonster is gevangen en weer buiten is gezet. Wij vroegen namens onze client nadere uitleg bij de thuiszorgorganisatie, die eerder niet gereageerd had op verzoek tot uitleg en gesprek van de bewoonster zelf. Daarna namen we contact op met de vertegenwoordiger van de WMO van de gemeente Apeldoorn die ons aangaf dat de aanvraagprocedure inclusief een bezoek op locatie zeker een maand zou duren. Dit duurde voor ons te lang en vervolgens hebben we contact gelegd met Meldpunt Sociaal van de gemeente Apeldoorn waarna binnen een week de huishoudelijke hulp weer opgestart werd.

We zijn blij dat dit alsnog en ook spoedig hervat kon worden en vernamen dat de bewoonster op korte termijn een nieuwe thuiszorgorganisatie toegewezen zal krijgen. 

Heeft u ook problemen met thuiszorg, WMO of andere zaken met betrekking tot Apeldoornse zorg & welzijnsorganisaties, aarzel dan niet om contact met het ombudsteam van PvdA Apeldoorn op te nemen! Hier vindt u onze contactgegevens.

 

Privé: Eric Groothuis

Privé: Eric Groothuis

Eric Groothuis is sinds juli 2021 aangesloten bij het ombudsteam van PvdA Apeldoorn. Eric is kaderlid bij FNV. “Mijn hart klopt als sociaaldemocraat nog steeds eerst links, dan progressief en er is nog genoeg te doen. Ik ben gedreven en heb duidelijke opvattingen over (politieke) ontwikkelingen in de maatschappij. Zelf heb ik in mijn leven overwegend

Meer over Privé: Eric Groothuis