Nieuwe leden Ombudsteam

4 oktober 2021

De PvdA Apeldoorn heeft een Ombudsteam. Het Ombudsteam signaleert individuele problemen en helpt mensen deze problemen op te lossen door te luisteren, door te verwijzen en de voortgang te bewaken in de afhandeling. Wanneer het probleem mogelijk om een politieke oplossing vraagt, schakelt het Ombudsteam haar netwerk in. Het Ombudsteam maakt zoveel mogelijk gebruik van bestaande voorzieningen, zoals de sociale raadsleden, de rechtswinkel of de vakbond. Het Ombudsteam is sinds dit voorjaar twee leden rijker. De leden van het PvdA Apeldoorn Ombudsteam stellen zich graag aan u voor.

Gerard Docter
Gerard Docter (1948) is oorspronkelijk afkomstig uit Rotterdam en was reeds op jonge leeftijd politiek actief zowel binnen de PvdA als NVV/FNV.
Zijn werkzame periode betrof aanvankelijk:
– landmeetkundig tekenaar van het kadaster (1964-71)
– diverse automatiseringsfuncties binnen de Belastingdienst (1971-85).
– diverse automatiseringsfuncties binnen Achmea (1985).

Naast de werkzaamheden in het bedrijfsleven en de overheid was hij al vroeg actief als vrijwilliger bij:
– FNV (kaderlid belast met dienstcommissie Belastingdienst)
– PvdA (bestuurslid) en de museale wereld (vz Historisch museum Apeldoorn). Vanuit de laatste rol is de fusie met van Reekum vormgegeven.
– CODA
– In 2011 is hij gestart met het opzetten van het Ombudsteam bij PvdA Apeldoorn.

Eric Groothuis
Eric Groothuis is sinds juli 2021 aangesloten bij het Ombudsteam van PvdA Apeldoorn. Eric is kaderlid bij FNV en werkt als trajectmanager bij Over Rood. Rood is een vrijwilligersorganisatie die kleine ondernemers en zzp’ers ondersteunt bij de start van hun onderneming en andere financiële uitdagingen/problemen waar deze ondernemers mee geconfronteerd worden. “Mijn hart klopt als sociaaldemocraat nog steeds eerst links, dan progressief en er is nog genoeg te doen. Ik ben gedreven en heb duidelijke opvattingen over (politieke) ontwikkelingen in de maatschappij. Zelf heb ik in mijn leven overwegend voorspoed gekend en nu wil ik mijn kennis en vaardigheden inzetten voor mensen die minder geluk hebben (gehad) en in de problemen zijn gekomen in hun contacten met (overheids-) organisaties.”

Kirsten Huiskes
Mijn naam is Kirsten (1984) en ik ben moeder van 4 kinderen. Mijn achtergrond ligt in de zorg, ben vele jaren als woon-, activiteiten-, en ambulant begeleider binnen deze tak werkzaam geweest.
Met deze opgedane kennis en ervaringen zet ik me in voor het Ombudsteam.

Meer informatie vindt u op de Facebookpagina van Ombudsteam PvdA Apeldoorn.