Door Chris Schouten op 29 september 2015

JIP bestaat … en al wel 20 jaar

Maandag 28 september opende Greet Bouman, directeur-bestuurder Stimenz, en Paul Blokhuis, wethouder van onder meer jeugd(zorg), het opgeknapte Jongeren Informatie Punt  (JIP).

Deze feestelijke opening is eigenlijk een dubbelfeest. Nog geen jaar geleden was onduidelijk of het JIP inclusief het Outreachend Team (OT) voor Apeldoorn kon worden behouden.Naast felicitaties merkte Paul Blokhuis op dat “de PvdA-fractie evenals enkele andere fracties zoals D66 en GroenLinks, erop hebben toegezien dat JIP én Outreachend Team samen zijn overgaan van Iriszorg naar Stimenz.”

Dat deze voorziening belangrijk is voor onze jeugd bleek nog eens uit het relaas van Christel. Zij deed met een grote glimlach uit de doeken wat het JIP voor haar heeft betekend: van diepe depressie en dagen op bed met de gordijnen dicht naar zelfstandig wonen. Haar relaas heeft zij neergelegd in een boek.

 

Chris Schouten
Raadslid PvdA Apeldoorn

Chris Schouten

Chris Schouten

Chris is fractievoorzitter met in zijn portefeuille sociaal domein, onderwijs en kunst en cultuur. Hij is sinds 2006 actief voor de PvdA Apeldoorn. Allereerst als bestuursvoorzitter (2006-2014), vervolgens als raadslid (2014-2018) en na de verkiezingen in 2018 als fractievertegenwoordiger. Sinds het voorjaar van 2021 is hij weer raadslid en sinds augustus fractievoorzitter. Chris was ook

Meer over Chris Schouten