Integreren gaat makkelijker als je welkom bent

26 mei 2023

Integreren gaat makkelijker als je welkom bent.

Integratie, alleen een feestje voor Nederlandse met een allochtone achtergrond of ook voor autochtone Nederlanders?

Op 14 juni 2023 organiseert de PvdA Apeldoorn een discussiebijeenkomst over het onderwerp integratie van de tweede en derde generatie arbeidsmigranten. De discussie vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis van 20.00 uur tot 21.30 uur.

De PvdA nodigt tweede en derde generatie arbeidsmigranten uit, maar ook autochtone Nederlanders die ervaringen hebben met hoe zij deze integratie ervaren.

In het panel nemen onder andere zitting Songul Mutluer, tweede kamerlid van de PvdA, lokale politici van de PvdA en Lokaal Apeldoorn, een stagecoordinator, vertegenwoordigers van de Turkse en Marokkaanse gemeenschap, een van de opstellers van het rapport ‘gevestigd maar niet thuis’ van het SCP en een wijkagent.

De thema’s die worden besproken zijn: stage en werk, cultuurverschillen en meedoen. Het is de bedoeling om ten aanzien van deze thema’s te komen tot oplossingen, die de integratie van alle betrokkenen op lokaal niveau verbeteren.

Meer details over onze Tafel van Tien vindt u hier. Vragen en/of opmerkingen kunt u mailen naar [email protected] We vinden het prettig als u zich aanmeldt, maar het hoeft niet.