Genderinclusieve toiletten de nieuwe norm?

Door Rik Doljé op 22 november 2022

Op 15 november j.l. hebben de gemeente Apeldoorn en de leden van de gemeenteraad een email van Logan Klein Velderman ontvangen over genderinclusieve toiletten op het gemeentehuis. Deze mail is geschreven naar aanleiding van de actie van 24 oktober, waarbij er stickers met de tekst ‘gewoon een wc’ op de deuren van de toiletten aan de zijden van de gemeenteraadszaal zijn geplaatst om aandacht te vragen voor genderinclusieve toiletten. De fracties van D66, PvdA en PvdD zijn blij dat er aandacht aan dit onderwerp wordt geschonken en dit brengt ons tot de volgende vragen aan het college van B&W:

1. Wat vindt het college van het feit dat de toiletten op het gemeentehuis niet genderinclusief zijn, terwijl hier onder inwoners wel behoefte aan is?
2. Apeldoorn is een regenbooggemeente. Is het college het met ons eens dat Apeldoorn als regenbooggemeente zich in moet zetten voor genderinclusieve toiletten zodat iedere LHBTI+ inwoner zich thuis voelt in het gemeentehuis?
3. Zijn er meer toiletten die de gemeente in haar eigendom of beheer heeft die genderinclusief kunnen worden gemaakt?
4. Is het college bereid om in navolging van onder andere Utrecht, Arnhem, Amsterdam, Nijmegen, Den Haag en Enschede haar toiletten in het gemeentehuis genderinclusief te maken?
5. Wat heeft het college verder nog voor plannen op het gebied van genderinclusiviteit?

We houden u op de hoogte van de beantwoording van de vragen.

Rik Doljé

Rik Doljé

Mijn naam is Rik Doljé en samen met mijn vrouw Monique woon ik in het centrum van Apeldoorn. Als geboren Limburger heeft de liefde me rond mijn 18e naar Apeldoorn doen laten verhuizen. Na het afronden van mijn opleiding als HBO verpleegkundige heb ik enkele jaren met verschillende doelgroepen, voornamelijk in de psychiatrie, gewerkt. De

Meer over Rik Doljé