Door Redactie op 1 mei 2014

Gemoedelijke 1 mei viering in het teken van tradities

Vandaag vond traditiegetrouw, op de dag van de arbeid, de 1 mei viering plaats. Dit maal in Artcafé Sam Sam aan de van Kinsbergenstraat in de binnenstad. Afdelingsvoorzitter Chris Schouten opende de bijeenkomst en zoals eveneens traditioneel vertelde hij, voor de jonge generatie, over de oorsprong van de dag van de arbeid. Na de opening van Chris, werden verschillende jubilarissen in het zonnetje gezet en ontvingen zij een prachtig speldje. Alle leden die de 70 jaren zijn gepasseerd ontvingen een mooie rode roos.

1 mei viering

Daarna was het tijd om het lid van het jaar bekend te maken, een relatief jonge traditie die bestuursvoorzitter Chris Schouten direct na zijn aantreden 8 jaar geleden heeft geïntroduceerd. Zijn poging om de aanwezige leden in spanning te laten tot de bekendmaking van de naam faalde jammerlijk, omdat diverse woorden (sport, hoogspanningskabels) die ter beschrijving van dit lid werden gebruikt, zeer gemakkelijk waren te herleiden tot (de inspanningen van) deze persoon. Co van den Berg is dit maal verkozen tot het lid van het jaar!

1 mei

Na een korte pauze was het de beurt aan fractievoorzitter Marga Jonkman waarbij ze terugblikte op de gemeenteraadsverkiezingen, het formatieproces en het inmiddels getekende bestuursakkoord ‘Door’ (onder voorbehoud van goedkeuring van de leden). Na de woorden van Marga sprak ons Tweede Kamerlid John Kerstens, als speciale gast van de bijeenkomst, over de ontwikkelingen in Den Haag, over de hervormingen in een moeilijke tijd, over het beleid van de regering, over het regeren met de VVD waarbij concessies zijn gedaan, over onze PvdA-bewindsleden die keihard werken aan onze idealen, zoals het aanpakken van hoge salarissen en bonussen bij banken, woningcorporaties en het onderwijs.

 

chris

En onze bestuursvoorzitter blikte aan het einde van het officiële gedeelte kort terug op 8 jaar voorzitterschap en sloot daarna de bijeenkomst, maar niet voordat – traditiegetrouw – in gezamenlijkheid de Internationale gezonden werd! Al met al weer een gemoedelijke en gezellige viering.

 

 

Meer foto’s vindt u op onze Facebookpagina.

Redactie

Redactie

De redactie van de website van de PvdA Apeldoorn. Ik wil contact met de PvdA Apeldoorn Contactinformatie vindt u hier.

Meer over Redactie