Iedere jongere verdient een dak boven zijn hoofd

Door Rik Doljé op 12 februari 2022

Afgelopen week heb ik meegelopen met Marco Betman (Stimenz), outreachend hulpverlener met zwerfjongeren. Vooraf had ik – via tandartsenpraktijk Apeldoornseweg in Vaassen – een groot aantal tubes tandpasta en tandenborstels kunnen regelen. De aanwezige jongeren namen ze met dank in ontvangst.

 

Marco heeft me verschillende Apeldoornse hotspots laten zien waar zijn jongeren verblijven. Zo begon onze trip in een appartement dat leeggeruimd moest worden. De spullen zouden gaan naar twee jongeren die het zeer goed konden gebruiken. Een volgend moment dronken we koffie bij de Herberg. Een heel laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen die behoefte heeft aan aandacht, gezelligheid, een gesprek met een kop koffie/thee, kop soep of een warme maaltijd.

 

We eindigde in een vervallen huis met een lange Apeldoornse historie. Villa Kanaalzicht. Sinds kort bewoond door enkele dak- en thuislozen. Voor dit pand lijkt tot heden geen doel te zijn. Althans, ‘gepingpong’ tussen de eigenaar en de gemeente zal het doel niet zijn.

 

Het was een inkijkje in een voor mij grotendeels verborgen wereld. De PvdA staat voor goede voorzieningen voor mensen die dit keihard nodig hebben. Hier zullen we ons dan ook met alles dat binnen onze macht ligt keihard voor inzetten. Ieder mens verdient een dak boven zijn hoofd en een goed belegde boterham! 

Rik Doljé

Rik Doljé

Mijn naam is Rik Doljé en samen met mijn vrouw Monique woon ik in het centrum van Apeldoorn. Als geboren Limburger heeft de liefde me rond mijn 18e naar Apeldoorn doen laten verhuizen. Na het afronden van mijn opleiding als HBO verpleegkundige heb ik enkele jaren met verschillende doelgroepen, voornamelijk in de psychiatrie, gewerkt. De

Meer over Rik Doljé