Door Marga Jonkman op 9 juni 2015

Asielzoekerscentrum Apeldoorn

Wij begrijpen dat de locatiekeuze voor het nieuwe AZC diverse betrokken buurten en wijken bezig houdt. Als PvdA fractie vinden wij het belangrijk dat asielzoekers zich thuis voelen in de stad waar zij terecht komen. Wat ons betreft zijn zij dan ook welkom en we hopen dat dat voor veel Apeldoorners zal gelden.

Op dit moment is duidelijk dat er 3 voorkeuren zijn; Zuidbroek, het Immendaal in Beekbergen en GGNet aan de Deventerstraat. Of een combinatie daarvan. Er is een voorstel vanuit de Apeldoornse samenleving; hierin worden meerdere kleine locaties voorgesteld. Dat heeft natuurlijk altijd de voorkeur, maar dat moet wel mogelijk/haalbaar zijn. De burgemeester is nu samen met de wethouders alles op een rijtje aan het zetten. Wij hopen dat hun voorstellen nog voor de zomer bekend zijn. De verwachting is dat er na de zomervakantie door de gemeenteraad verder over gesproken wordt. Wordt vervolgd…..

Met vriendelijke groet,

Marga Jonkman

Marga Jonkman

Marga Jonkman

Mijn naam is Marga Jonkman. Ik ben getrouwd en moeder van 3 inmiddels volwassen kinderen. Naast mijn gezin ben ik in het dagelijks leven kinder- en jeugdpsycholoog in Apeldoorn. Ik ben al bijna 30 jaar lid van de Partij van de Arbeid. Hoe komt iemand bij de PvdA terecht, vraagt u zich misschien af? Ieder

Meer over Marga Jonkman