AFGELAST – Debat wietteelt: CDA & PvdA

27 februari 2018, van 19:30 tot 21:30, ACEC, Roggestraat 44, Apeldoorn | ACEC, Roggestraat 44, Apeldoorn

Zoals u wellicht hebt gehoord of gelezen, is Julia, jongste dochter van voormalig wethouder Paul Blokhuis overleden.In overleg met de andere Apeldoornse politieke partijen is besloten om naar aanleiding hiervan alle campagne activiteiten tot en met zaterdag op te schorten. Dat betekent dat ons debat over wietteelt van vanavond dinsdag 27 februari alsmede het facebook-live debat van aankomende vrijdag én flyeren op winkelcentrum Hart van Zuid aankomende zaterdag niet doorgaan.

 

Wij wensen Paul en zijn familie veel kracht toe.

Warme groet namens bestuur en fractie PvdA Apeldoorn

 

Het CDA Apeldoorn organiseert in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen een debat over de legalisering van wietteelt in Apeldoorn.

De afgelopen maanden is de discussie over het legaliseren van wietteelt in de Apeldoornse gemeenteraad meerdere keren aangezwengeld. Burgemeester John Berends heeft in oktober 2017 aangegeven mee te willen doen aan de proef met legale wietteelt in zes tot tien grotere gemeentes.

Burgemeester John Berends zal het debat op 27 februari 2018 inleiden. Daarbij zal hij ingaan op zijn argumenten voor het meedoen aan de proef met legale wietteelt. Ook zal de burgemeester ingaan op de huidige stand van zaken met betrekking tot het wel of niet deelnemen aan de proef.

Na de inleiding van de burgemeester zullen fractievoorzitter van de PvdA in Apeldoorn Marga Jonkman en fractievoorzitter van het CDA Apeldoorn Jan Dirk van der Borg het debat aangaan. De PvdA in Apeldoorn is groot voorstander van de legalisering van wietteelt. Het CDA Apeldoorn daarentegen is minder overtuigd van de noodzaak van het legaliseren van wietteelt. Beide fractievoorzitters zullen het debat aangaan en uitleggen waarom zij voor/tegen de legalisering van wietteelt zijn. Daarna is het de beurt aan het publiek om ook mee te doen in de vorm van een Lagerhuis debat.