Door Redactie op 9 oktober 2016

Geslaagd bezoek van Diederik Samsom aan Apeldoorn

Zaterdag 8 oktober was Diederik Samsom in Apeldoorn voor de start van de campagne voor de verkiezing van de lijsttrekker voor de Tweede-Kamerverkiezingen in maart 2017. Veel leden en belangstellenden waren samengekomen in het sfeervolle Café Klein Berlijn in het centrum van Apeldoorn om daar bij aanwezig te zijn.

De aftrap werd gedaan door Marga Jonkman, de fractievoorzitter van de PvdA Apeldoorn. Na een hartelijk welkom aan Diederik, stelde zij maar direct de vraag die veel leden bezig houdt: “waarom ben je vier jaar geleden gaan regeren met de vijand?”. Het antwoord van Diederik zette de toon voor de middag, het eerlijke verhaal, niet het mooie verhaal: “omdat wij met 38 zetels onze verantwoordelijkheid moesten nemen om samen met de VVD het land te besturen in tijden van de zware economische crisis”.

Daarna konden, onder de leiding van PvdA wethouder Johan Kruithof, de aanwezigen vragen aan Diederik stellen. Deze – soms kritische – vragen over verschillende onderwerpen die ons allemaal bezig houden, de zorg, wonen, werk, pensioenen, werden door Diederik vlot en eerlijk beantwoord. Nee, het is nog lang niet overal zoals wij als PvdA het willen. Er zijn grote veranderingen ingezet. Deze kosten tijd, en in de crisis was er weinig geld bij de overheid. Gedurende de verschillende verandertrajecten hebben de mensen die van zorg, werk, pensioenen afhankelijk zijn het niet eenvoudig. Maar Diederik sprak ook zijn vertrouwen uit dat we op de goede weg zijn. De veranderingen krijgen hun beslag. En de insteek van de PvdA, kleinschaliger, eerlijker, socialer, meer solidair, komt van de grond. Daarbij gaf hij voorbeelden uit de praktijk, uit eigen ervaring bij zijn meelopen met een wijkverpleegkundige iedere vrijdag, en eerder zijn meelopen met de reclassering in Amsterdam.

Verder sprak Diederik een duidelijk statement uit over onze samenleving en de insteek van de PvdA n.a.v. het verhaal van Mark Rutte over Marokkaanse en Turkse jongeren “als het je hier niet bevalt ga je toch gewoon terug”. De PvdA stelt daar tegenover dat deze jongeren hier in Nederland thuishoren, en dat we het hier samen moeten oplossen. Wij staan voor een samenleving waarin iedereen ongeacht welke afkomst in vrijheid kan samenwonen en samenwerken!

Tot slot, sloot Marga Jonkman de bijeenkomst af en werd Diederik hartelijk bedankt voor zijn inspirerende en bevlogen antwoorden. Hij moest weer verder, de overige aanwezigen konden onder het genot van een broodje en een drankje nog even napraten.

Met dank aan:
Klein Berlijn (locatie);
Dirk Westerhof (foto’s);
Henri van Oene (verslag);
En alle anderen van de PvdA afdeling Apeldoorn die een bijdrage hebben geleverd in de voorbereiding van, en tijdens deze bijeenkomst.

Zie ook:

Samsom naar Apeldoorn voor lijsttrekkersverkiezing PvdA (Stentor)
– Regionale PvdA’ers hijsen Samsom op het schild (Stentor)
– Diederik Samsom bezoekt Apeldoorn, Deventer en Zutphen (Stentor)

Foto’s
Klik op een foto voor een grotere versie

 

pacours

07

06

05

03

04

01

02

samsom3

samsom4

samsom5

samsom1

 samsom2

Redactie

Redactie

De redactie van de website van de PvdA Apeldoorn. Ik wil contact met de PvdA Apeldoorn Contactinformatie vindt u hier.

Meer over Redactie