Door op 14 maart 2014

Lijsttrekkersdebat dorpsraad Loenen

Veertien lijsttrekkers kwamen woensdagavond naar de Bruisbeek in Loenen met voor de PvdA Apeldoorn Marga Jonkman met ondersteuning van Wim Oudbier. Na een kort introductiefilmpje mocht iedere lijsttrekker aangeven welke bijdrage ze voor het welzijn van Loenen hadden geleverd. Marga beklemtoonde het belang van voorzieningen voor de jongeren o.a. woningen, zwembad, bedrijven (Kieveen) en de N786 kanaalvariant.

Een gevoelig thema bleek het culturele erfgoed van Loenen te zijn: de schapen-  en de paardenmarkt. De Partij voor de Dieren maakte zich niet geliefd bij de Loenenaren door een negatief oordeel. De overige partijen branden zich niet aan deze kwestie en respecteerden  het belang en de inzet voor deze markt door de vele vrijwilligers.

Andere thema’s die aan de orde kwamen waren o.a. een zebrapad over de Eerbeekseweg, leegstand winkels, voortbestaan sociale werkplaatsen, ondernemersfonds Loenen, veiligheid in het dorp, woningbouw, dorpshart van Loenen en de bezuinigingen op de zorg. T.a.v. het dorpshart gaf Marga nog de tip aan de dorpsraad een beroep te doen op de bovenwijkse voorzieningen van de gemeente Apeldoorn. Bij het onderwerp Zorg benadrukte Marga het voordeel de zorg te leveren zo dicht mogelijk bij de mensen en indien na evaluatie blijkt dat de allerzwaksten het niet redden we aanpassingen moeten geven.

Na ruim twee uur zonder pauze werd het intensieve debat afgesloten en gingen de bezoekers en lijsttrekkers al dan niet tevreden weer huiswaarts. Loenen had weer even de aandacht getrokken en gekregen van de Apeldoornse politiek.