Door Marga Jonkman op 9 februari 2016

PvdA Apeldoorn stelt actualiteitsvragen stand van zaken ontslagen huishoudelijke hulp Verian

Tijdens de raadsvergadering van aanstaande donderdag 11 februari zal de fractie van de PvdA Apeldoorn actualiteitsvragen stellen aan het college van B&W over de stand van zaken omtrent de ontslagen huishoudelijke hulp bij Verian. De PvdA zal de volgende vragen stellen:

 

1. Er blijven hardnekkige geruchten dat de tarieven die Apeldoorn betaalt voor haar HH1 en HH2 te laag zijn. Ook in vergelijking met andere steden. Kunt u uitleggen waarom deze tarieven volgens uw college passend zijn?

2. Zou u een vergelijking kunnen maken met bijv. Arnhem, Nijmegen, Zwolle en Amersfoort?

3. Is Verian de enige aanbieder die het “niet voor elkaar krijgt” binnen de huidige raamovereenkomst hun HH hulp te leveren?

4. Waarom kunnen De extra “van Rijn gelden” geen oplossing bieden voor de HHhulpen op dit moment? Wanneer kan dit wel ingaan?

5. Voor cliënten (veelal ouderen waar de HH hulpen van Verian al jarenlang werken) is het belangrijk dat zij door dezelfde HH hulpen kunnen worden blijven geholpen. Welke garanties kan het College daarvoor geven?

6. Hoe lang krijgt Verian zelf de tijd om een nieuwe aanbieder te vinden die de werkzaamheden overneemt?

Marga Jonkman

Marga Jonkman

Mijn naam is Marga Jonkman. Ik ben getrouwd en moeder van 3 inmiddels volwassen kinderen. Naast mijn gezin ben ik in het dagelijks leven kinder- en jeugdpsycholoog in Apeldoorn. Ik ben al bijna 30 jaar lid van de Partij van de Arbeid. Hoe komt iemand bij de PvdA terecht, vraagt u zich misschien af? Ieder

Meer over Marga Jonkman