Door Privé: Jasper van Alten op 20 augustus 2013

Trein Apeldoorn meer op het goede spoor

De dienstregeling van de NS die in december 2012 in werking is getreden levert voor veel Apeldoorners en forensen naar Apeldoorn problemen op. Er rijden minder treinen en de treinen die rijden zijn vaak te kort. Reizigers moeten staan of in het ergste geval blijven ze verbouwereerd achter op het station. De PvdA vindt dat dit niet kan en heeft in januari 2013 hier vragen over gesteld aan het college van B en W.Veel reizigers hebben geklaagd bij o.a. de NS en reizigersorganisaties. Het leidde tot een landelijke vermelding van de problemen op het spoor bij Apeldoorn. Dit heeft er mede toe geleid dat medio juni er een paar treinen extra richting Amersfoort en vice versa rijden en dat we na de zomer enkele dubbeldekkers mogen verwachten om voldoende zitplaatsen te bieden. We zijn nog niet terug op het oude niveau, maar dit geeft de treinreiziger moed.

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen van de PvdA is vanuit de gemeente is ook contact gezocht met de NS en dat krijgt nu een regulier karakter. De gemeente laat zelf geen treinen rijden, ze kan wel de NS er op wijzen dat het voor de stad van belang is dat er een fatsoenlijke dienstregeling is. Nu moet Apeldoorn druk op de ketel houden om verbindingen waar mogelijk die te verbeteren.

Dit is bijvoorbeeld in belang van Apeldoorners die buiten Apeldoorn werken of naar school gaan en het is belangrijk voor Apeldoornse bedrijven die ook werknemers van buiten Apeldoorn nodig hebben. Goed OV is essentiel voor een goed vestigingsklimaat in Apeldoorn. OV verbindingen die elk kwartier vertrekken op de belangrijkste routes horen daarbij. Samen moeten we de vervoerders op het goede spoor houden.

Jasper van Alten
Fractievertegenwoordiger PvdA Apeldoorn

Privé: Jasper van Alten

Privé: Jasper van Alten

Ik ben Jasper van Alten en werk als beleidsadviseur strategie en beleid voor de Universiteit Twente. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit op de Veluwe, langs de IJssel en tijdens vakanties op het Wad. Als echte stapelaar – als het om onderwijs gaat – heb ik MAVO, HAVO en Atheneum gedaan

Meer over Privé: Jasper van Alten