Eindelijk over de brug

Door Rik Doljé op 17 juli 2024

Afgelopen zondagavond zongen Engelse supporters ‘God Save the King’ in het Olympiastadion te Berlijn. In Apeldoorn klinkt echter een andere roep: ‘Apeldoorn save the student’. De tijdelijke brug voor de bereikbaarheid van studenten naar het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD) moest en zou er komen. Althans, zo stevig werd het destijds gepresenteerd. Na lang wachten is het moment eindelijk daar.

Helaas blijkt dat de brug nu iets verder van het CVD ligt, waardoor de tijdswinst nog meer verwaarloosbaar is. Een brug die overigens niet met de fiets te gebruiken is, om maar te zwijgen over mensen die minder mobiel zijn. Inclusie paste helaas niet in dit plaatje. Veel studenten zullen waarschijnlijk een tussenstop maken bij Dirk of de Lidl. Na deze pitstop blijkt de route via de Welgelegenbrug nog steeds sneller.

Voor de kosten van deze brug, naar verluidt zo’n 800.000 euro exclusief latere verwijderingskosten, hadden veel mantelzorgers een extra blijk van waardering kunnen krijgen. Ook had extra sportaanbod voor minima kunnen worden gerealiseerd of had het vangnet budget niet gehalveerd hoeven te worden, om maar een paar voorbeelden te noemen. Deze keuze en de kosten die het met zich mee brengt, valt niet uit te leggen aan de inwoners van Apeldoorn. Zeker niet nu de gemeente voor grote financiële uitdagingen staat.

De timing is wel treffend, zo net voor de zomervakantie. Laten we hopen dat de studenten een fijne zomer hebben, goed uitgerust terugkomen en na de zomer fit de oversteek over het kanaal kunnen maken.

Rik Doljé, raadslid PvdA Apeldoorn

 

Rik Doljé

Rik Doljé

Mijn naam is Rik Doljé en samen met mijn vrouw Monique woon ik in het centrum van Apeldoorn. Als geboren Limburger heeft de liefde me rond mijn 18e naar Apeldoorn doen laten verhuizen. Na het afronden van mijn opleiding als HBO verpleegkundige heb ik enkele jaren met verschillende doelgroepen, voornamelijk in de psychiatrie, gewerkt. De

Meer over Rik Doljé