Penningmeester bestuur

René Verschoor

René Verschoor

Over René Verschoor

René Verschoor is geboren op 29 juli 1966 in Vlaardingen. Sinds 2007 woont hij met zijn partner Anneke Stolk in Apeldoorn. Samen hebben ze 3 dochters, waarvan de oudste inmiddels Biologie studeert en op zichzelf woont. René heeft bedrijfskundige economie gestudeerd in Rotterdam, en daarna altijd in de fascinerende ziekenhuissector gewerkt. Variërend van groot academisch tot klein regionaal heeft hij in diverse ziekenhuizen gewerkt met Financiën en ICT.

Naast ziekenhuizen was hij ook betrokken bij de sectoren Verpleging & Verzorging, GGZ en Ambulancediensten. Vanaf 2007 heeft René gewerkt bij een advieskantoor gespecialiseerd in de zorgsector en heeft hij als zelfstandig interim- & projectmanager gewerkt.

Van 2012 tot begin 2016 is hij intensief betrokken geweest bij de totstandkoming van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, het nieuwe landelijke centrum voor zorg voor en wetenschappelijk onderzoek naar kinderen met kanker. Sinds kort werkt hij weer als zelfstandig interim- & projectmanager.

Binnen de PvdA is René sinds een aantal jaren lid van de landelijke Werkgroep Patiënt Centraal, en is hij (beperkt) betrokken geweest bij het Van Waarde-proces rond de zorg bij de WBS.