Raadslid

Martine Berends

Martine Berends

Over Martine Berends

06 14772911mcberends@tele2.nl

Mijn naam is Martine Berends en ik ben geboren op 12 maart 1978 en opgegroeid in Eerbeek. In 1994 ben ik naar Apeldoorn verhuisd. Na verschillende jaren in Zevenhuizen en Orden te hebben gewoond, woon ik nu alweer bijna 12 jaar in het prachtige Apeldoorn Zuid.

In het dagelijks leven hou ik mij bezig met de realisatie van verschillende (ICT-)projecten. Door de tijdelijke aard van projecten heb ik al bij veel verschillende organisaties een kijkje in de keuken mogen nemen, van de Gemeente Apeldoorn, Deli XL te Ede tot ABN AMRO Lease in Utrecht. Hier heb ik echt ontzettend veel van geleerd en elke ervaring neem ik weer mee naar mijn volgende project.

Naast mijn werk heb ik me regelmatig ingezet als vrijwilliger. Ik vind het van groot belang om iets terug te doen, op een positieve wijze bij te dragen aan onze maatschappij. Verbeter de wereld, begin bij jezelf! In het verleden heb ik me onder andere ingezet voor de lokale Dierenbescherming. Sinds 2012 ben ik actief als secretaris van de PvdA Apeldoorn en in september 2017 ben ik als fractievertegenwoordiger aan de slag gegaan. Daarnaast loop ik twee keer in de week met de hond van een oudere meneer die dit zelf niet meer zo goed kan. Ik vind het fijn om er zo aan bij te dragen dat hond en baasje zolang mogelijk samen kunnen blijven.

Inmiddels ben ik alweer 13 jaar lid van de Partij van de Arbeid. Mijn rode normen en waarden heb ik met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn vader was kaderlid van de FNV en trouw aanhanger van de PvdA. Na zijn overlijden voelde ik sterk de behoefte om de waarden die hij me bij heeft gebracht niet verloren te laten gaan en ben ik lid geworden van de PvdA. Ik heb hier nooit spijt van gehad. Ik voel me thuis bij de PvdA en heb er echt een rode familie bij gekregen. Vooral het solidariteitsprincipe is iets waarvan ik denk dat we het heel hard nodig hebben in deze tijd van verregaande individualisering.

Ik heb een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en help graag die mensen die niet voor zichzelf kunnen opkomen. De PvdA fractie in Apeldoorn draagt al jaren op zeer effectieve wijze bij aan een sociaal Apeldoorn en ik lever daar met liefde mijn eigen bijdrage aan.

Martine op…

Twitter | Facebook | Linkedin

E-mail: mcberends@tele2.nl