Algemeen bestuurslid en lid ondersteuningsteam

Corine Stokhof

Corine Stokhof

Over Corine Stokhof

Ik ben een jongedame van 50 lentes jong, getrouwd met Marcel en woon in het mooie dorp Wenum-Wiesel. Ik ben opgegroeid in Vaassen, heb een paar jaar in het centrum van Apeldoorn gewoond, enige tijd in Arnhem en na een paar jaar in het Woudhuis, nu al weer 10 jaar in Wenum-Wiesel.

Ik heb als opleiding de HBO-deeltijd Beroepskeuze en Arbeidsvoorziening gevolgd en daarna ben ik als bestuurskundige afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Mijn afstudeerscriptie ging al over Apeldoorn: deze draaide om de vraag hoeveel invloed de dorps- en wijkraden hebben op de besluitvorming van de gemeente Apeldoorn.

Na jaren gewerkt te hebben bij Arbeidsvoorziening, waar ik in de praktijk heb gezien hoe belangrijk een goede sociale voorziening is voor mensen en hoe belangrijk werk is voor mensen. Daarna heb ik jaren gewerkt voor de Veiligheidsregio Noord-en Oost Gelderland. Hierin werken de brandweer, de GHOR (geneeskundige organisatie in de regio) en 22 gemeenten samen met bijvoorbeeld de politie, waterschappen en defensie aan de veiligheid van burgers in de regio.
Sinds 1 januari 2018 werk ik als zelfstandig reisadviseur.

Ik heb me verkiesbaar gesteld voor de PvdA omdat ik het in deze tijd van onrust in de wereld het belangrijk vind, om het geluid van vrijheid, democratie en solidariteit te laten horen.