Internationale vrouwendag: stem op een PvdA-vrouw

Door Redactie op 8 maart 2019

Vandaag 8 maart is het vrouwendag en dit jaar vieren we ook 100 jaar kiesrecht voor vrouwen. Alle redenen om vandaag een PvdA-vrouw in het zonnetje te zetten en wel Marilyn A-Kum, getogen Apeldoornse en kandidaat statenlid voor de PvdA in Gelderland.

“Mijn naam is Marilyn A-Kum, ik sta op nummer 2 van de kandidatenlijst voor de PvdA Gelderland/Provinciale Staten. Ik heb een dubbele culturele achtergrond, geboren in Amsterdam, (20 jaar) getogen in Apeldoorn en nu geworteld in Arnhem. Ik vertrok uit Apeldoorn omdat ik in Arnhem studeerde. In Arnhem was ik toen zeker van een betaalbare studenten woning en in Apeldoorn toen helaas niet.” Het is nu een belangrijk punt voor ons in Apeldoorn en in de rest van de provincie Gelderland, er is hier nog werk te doen om zeker te zijn van die betaalbare woning voor iedereen. Vooral voor jonge mensen.

Marilyn bleef tijdens haar studie regelmatig terugkomen naar Apeldoorn “omdat mijn ouders er wonen, voor het lekkere eten van mijn ouders en omdat ik nog geen wasmachine had.” Inmiddels heeft ze die wel en komt ze vaak in Apeldoorn voor familie, vrienden en voor werk. “Apeldoorn valt onder mijn regio als regiomanager voor VluchtelingenWerk Oost Nederland. Ik hoor dat de PvdA in Apeldoorn regelmatig activiteiten onderneemt met nieuwkomers zoals koken en als foodie en kookliefhebber sluit ik graag een keer aan bij dit mooie initiatief. Vele smaken maken meer kleur.”

Van 2010-2018 was Marilyn gemeenteraadslid in Arnhem. Met deze ervaring in haar zak wil ze in de Staten in ieder geval een brug slaan tussen de gemeente en de provincie. “Binnen ons verkiezingsprogramma zoom ik zelf in op gelijke kansen voor iedereen. Voor de wet is iedereen gelijk echter in de praktijk is dat helaas nog niet vanzelfsprekend. Dat moet wel. Want iedereen telt mee en is volwaardig onderdeel van de Nederlandse samenleving. Onze verschillen verrijken ons, maken ons mooi, krachtig en nooit saai.”

Verder meent Marilyn dat in het onderwijs het geen verschil moet maken wat je achtergrond is om een gelijke kans te krijgen op een goede opleiding. In het sollicitatieproces voor een goede baan mag er geen onderscheid zijn tussen mannen en vrouwen als het gaat om een goed loon. Zaken waar we als PvdA ons hard/hart voor moeten maken.

Op 9 maart is Marilyn aanwezig bij het verkiezingsdebat van RTV Apeldoorn in het tijdelijke stadhuis. “Ik hoop je daar te ontmoeten. En anders ben ik altijd bereikbaar via [email protected]  Laten we met z’n allen zorgen voor een mooie verkiezingsuitslag!”

 

Redactie

Redactie

De redactie van de website van de PvdA Apeldoorn. Ik wil contact met de PvdA Apeldoorn Contactinformatie vindt u hier.

Meer over Redactie