Door Marga Jonkman op 11 juni 2014

Volkert van der Graaf naar Apeldoorn

Enkele weken geleden is het raadspresidium door de burgemeester geïnformeerd over de komst van Volkert van der Graaf in Apeldoorn. Hij heeft ons geïnformeerd over de veiligheidsmaatregelen en het veiligheidsregime waar Volkert van der Graaf zich aan moet houden. Dit stond ook al in de krant. De PvdA Apeldoorn is van mening dat hij zich onder deze voorwaarden in Apeldoorn mag vestigen; hij heeft zijn straf uitgezeten en heeft recht op een woonplaats. Apeldoorn is een veilige en sociale gemeente. De mensen zijn van “doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg”. Ze zullen zich niet snel gek laten maken. En zo hebben wij dit ook ingeschat.

De burgemeester heeft wel gevonden dat de omwonenden eerlijk op de hoogte moesten worden gesteld van de gang van zaken. Dat is open en eerlijk en dat kan ik waarderen. Het komt toch wel uit. Enige zorgen maak ik me wel over mogelijke “ramptoeristen”. Ik ga er echter van uit dat de genomen veiligheidsmaatregelen ruim voldoende zijn de omwonenden te beschermen als dat nodig mocht zijn. De burgemeester informeert de bewoners op 11 juni en zal ook vertellen waar zij zich kunnen melden mocht er iets gaande zijn.

Marga Jonkman

Marga Jonkman

Mijn naam is Marga Jonkman. Ik ben getrouwd en moeder van 3 inmiddels volwassen kinderen. Naast mijn gezin ben ik in het dagelijks leven kinder- en jeugdpsycholoog in Apeldoorn. Dit jaar (2018) ben ik 25 jaar lid van de partij van de arbeid. Hoe komt iemand bij de PvdA terecht, vraagt u zich misschien af?

Meer over Marga Jonkman