Update over vliegroutes van vliegveld Lelystad

Door Marga Jonkman op 19 november 2017

In de afgelopen weken is bekend geworden dat in de Milieu effect rapportage (MER) over de aanvliegroutes van vliegveld Lelystad bepaalde berekeningen niet kloppen. De actiegroep Hoog Overijssel heeft deze fouten aan het licht gebracht.

Dat betekent dat de tweede kamer op basis van verkeerde cijfers in 2015 een besluit heeft genomen. De PvdA Apeldoorn is erg benieuwd of dit leidt tot een nieuwe bespreking en dus een nieuw besluit over de komst van vliegveld Lelystad. Wij zullen dit op de voet volgen vanwege de grote gevolgen op onze regio. Onze wens is: wachten op de herinrichting van het hogere luchtruim.

In ieder geval heeft de commotie over vliegveld Lelystad een grote maatschappelijke discussie over prijsvechters en de ongebreidelde groei van de luchtvaart op gang gebracht. Daar kunnen we alleen maar blij mee zijn.

Marga Jonkman
Fractievoorzitter PvdA Apeldoorn

ZIE OOK
– Vliegroutes Lelystad, vliegveld Teuge en de Veluwe

Marga Jonkman

Marga Jonkman

Mijn naam is Marga Jonkman. Ik ben getrouwd en moeder van 3 inmiddels volwassen kinderen. Naast mijn gezin ben ik in het dagelijks leven kinder- en jeugdpsycholoog in Apeldoorn. Ik ben al bijna 30 jaar lid van de Partij van de Arbeid. Hoe komt iemand bij de PvdA terecht, vraagt u zich misschien af? Ieder

Meer over Marga Jonkman