Door Privé: Jasper van Alten op 11 april 2016

PvdA Apeldoorn stelt vragen over claim Zwolle internationale trein naar Berlijn

In de Stentor van 31 maart jl. hebben we in het artikel  ‘Zwolle claimt treinroute naar Berlijn‘ gelezen dat gemeente Zwolle gesteund door de provincie Overijssel aan de NS heeft gevraagd om de internationale trein van Amsterdam naar Berlijn om te leiden via Zwolle. Dat zou betekenen dat deze trein geen stop meer zou maken op station Apeldoorn. Daarmee verliest Apeldoorn en de provincie Gelderland en een directe internationale verbinding met Duitsland en een tevens veel gebruikte intercitytrein van en naar Amsterdam. De fractie van de PvdA ziet dit als een verlies voor Apeldoorn en de betrokken treinreizigers.

Schriftelijke vragen van de PvdA fractie aan het College van Burgemeester en Wethouders inzake het mogelijk niet meer stoppen van de trein naar Berlijn op station Apeldoorn.

De fractie van de PvdA heeft naar aanleiding van de wens van de gemeente Zwolle de volgende vragen:

  1. Deelt het college de mening van de PvdA dat het mogelijk verdwijnen van de directe internationale trein naar Berlijn een verlies is voor Apeldoorn?
  2. Zo, ja welke acties gaat het college ondernemen om de mogelijke omleiding van de internationale trein te voorkomen?

Oók de Gelderse PvdA-fractie heeft vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten over dit onderwerp. Die kunt u HIER lezen.

Namens de PvdA fractie,

Marga Jonkman
Jasper van Alten

 

ZIE OOK:

PvdA Apeldoorn: Trein naar Berlijn kunnen we niet missen ( STENTOR )
Gelders verzet tegen Zwols plan trein Berlijn ( STENTOR )

Privé: Jasper van Alten

Privé: Jasper van Alten

Ik ben Jasper van Alten en werk als beleidsadviseur strategie en beleid voor de Universiteit Twente. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit op de Veluwe, langs de IJssel en tijdens vakanties op het Wad. Als echte stapelaar – als het om onderwijs gaat – heb ik MAVO, HAVO en Atheneum gedaan

Meer over Privé: Jasper van Alten