Politieke kriebels

Door Natascha van den Berg op 31 januari 2018

Het kriebelt in mijn buik. Nog een paar weken en dan zijn de verkiezingen. PvdA Apeldoorn is al maanden druk bezig met de voorbereidingen voor en achter de schermen. Het is begonnen met een verkiezingsprogramma waarover heel wat beraadslaagd is. Dan is er een heel administratief proces om als partij met 29 kandidaten deel te nemen aan de verkiezingen wat zoveel betekent als het verzamelen van tig handtekeningen onder legio formulieren. De dames brengen een bezoekje aan de kapper want er worden foto’s gemaakt die de basis voor posters en flyers zijn en filmpjes voor op social media. Stemwijzers moeten worden voorbereid en daarmee heel wat stellingen tegen PvdA licht worden gehouden. Media die belt voor interviews en organisaties die onze lijsttrekker uitnodigen voor een debat. Agenda’s die overvol zijn, we worden allemaal wat geleefd …. en wat vinden we dat leuk. Het kriebelt bij ons allemaal. We hebben zin in de komende weken dat we ons gezicht extra laten zien in de binnenstad en winkelcentra met flyeren, bij debatten en op regionale radio en TV.

Als fractiemedewerker komt veel van het werk rondom de verkiezingen langs mij. De afgelopen 2,5 jaar heb ik echter ook van dichtbij de fractieleden politiek actief gezien en daardoor is het bij mij ook politiek gaan kriebelen. Vandaar dat ik me kandidaat gesteld heb voor de gemeenteraadsverkiezingen en ik ben trots op de achtste plek die me is toebedeeld. Ook ben ik trots op het prettige leefklimaat in Apeldoorn: we scoren hoog op de lijst van meest sociale gemeenten in Nederland. Apeldoorn moet voor PvdA een plek zijn en blijven waar iedere inwoner kansen krijgt om het beste uit zijn leven te halen en er niet alleen voor staat als iemand het moeilijk heeft. Solidariteit is waar het bij ons om draait.

Voor mij start dit alles met gelijke kansen voor kinderen ongeacht afkomst en goed onderwijs passend bij de persoonlijkheid en interesses van een kind. Een kind moet zich thuis, op school en in de buurt veilig voelen om de wereld te verkennen. Als ouders het niet breed hebben, moet er ondersteuning komen vanuit de overheid opdat je als kind niet belemmert wordt om je te ontwikkelen tot een empathische volwassene die slimme keuzes maakt. Dat betekent dat de basis ook goed moet zijn, dus goede en betaalbare gezondheidszorg om je zo fit mogelijk te voelen je leven lang. Daarnaast is het van groot belang om goed en betaalbaar te kunnen wonen met je ouders, maar ook als je voor het eerst op eigen benen gaat staan, later gaat samen wonen of een gezin sticht of zo nodig in een zorg-intensieve omgeving kunt wonen. Passend werk is nodig om je kennis en ervaring productief in te zetten en te blijven leren en investeren in jezelf. Als het niet lukt om je eigen broek hoog te houden met werken, moet er een goed sociaal vangnet zijn en indien mogelijk vrijwilligerswerk om actief te blijven en ook je steentje bij te dragen. Als iedereen het maximale uit zichzelf te haalt, dan wordt het nog fijner samenleven met elkaar in Apeldoorn!

Apeldoorn: Zeker zijn van kansen voor iedereen!

Natascha van den Berg

Natascha van den Berg

Natascha van den Berg

Sinds 2015 ben ik werkzaam voor de fractie van PvdA Apeldoorn als fractiemedewerker en draag o.a. verantwoordelijkheid voor social media, nieuwsbrieven en website en ik organiseer werkbezoeken en andere bijeenkomsten. Na de verkiezingen in 2018 ben ik ook fractievertegenwoordiger geworden en woordvoerder voor PvdA tijdens politieke markten van de gemeenteraad. Armoedebeleid, sport, toerisme/natuur en gezinsstad

Meer over Natascha van den Berg