Even voorstellen: Martine Berends start als nieuwe fractievertegenwoordiger

Door Martine Berends op 12 november 2017

Mijn naam is Martine Berends, 39 jaar en ik woon in Apeldoorn Zuid. Op 14 september ben ik aan de slag gegaan als fractievertegenwoordiger voor de PvdA Apeldoorn. Ik ben opgegroeid in Eerbeek maar woon nu alweer bijna 20 jaar in ons mooie Apeldoorn. Sommigen zullen mij al wel kennen als de secretaris van het bestuur. In  deze rol heb ik inzicht gekregen in wat er speelt binnen de PvdA Apeldoorn en wat er allemaal komt kijken bij lokaal bestuur.

Van huis uit opgegroeid met sociaaldemocratische waarden, geloof ik sterk in het principe van solidariteit. Ik ben van mening dat wij als maatschappij een verantwoordelijkheid hebben om te zorgen voor diegenen die niet voor zichzelf kunnen zorgen. En misschien nog wel belangrijker dan dat: we hebben de verantwoordelijkheid om de kwetsbare groepen in de maatschappij te helpen zoveel mogelijk voor zichzelf te kunnen zorgen. De reden dat ik me thuis voel bij de PvdA is dat er sterk wordt ingezet op werk voor iedereen. We heten per slot van rekening niet voor niets Partij van de Arbeid.

Wat vind ik belangrijk voor Apeldoorn? Apeldoorn moet een gemeente zijn waar iedereen met trots woont en werkt! Apeldoorn is natuurlijk al een prachtige gemeente. Veel groen en een hoog voorzieningenniveau. Er is echter ook veel verborgen leed. Inwoners die leven in armoede, beperkte toegang tot zorg, wonend in slecht onderhouden woningen en weinig tot geen uitzicht op passend werk. Voor deze mensen wil ik aan de slag. Wat mij betreft zou dit niet voor mogen komen in onze gemeente.

Martine Berends
Fractievertegenwoordiger PvdA Apeldoorn

 

Martine Berends

Martine Berends

Martine Berends is sinds 2017 actief in de gemeenteraad van Apeldoorn. Daarvoor heeft zij zich 6 jaar ingezet voor de afdeling als secretaris van het bestuur. Martine richt zich met name op de ‘harde portefeuilles’ zoals ruimtelijke ontwikkeling, duurzaamheid, wonen en veiligheid. Namens de PvdA nam zij deel aan de raadswerkgroep Energietransitie. In het dagelijks

Meer over Martine Berends