Door Marga Jonkman op 11 januari 2014

Canvassen Ugchelen; wat is goed en wat kan beter?

Vanmiddag is de PvdA in Ugchelen geweest om te horen wat u van uw dorp vindt. We hoorden veel tevreden mensen; over de kneuterigheid van het dorp met al zijn feesten en gebruiken. Over het groen, de winkels en het ziekenhuis die  dicht in de buurt zijn. Het is goed wonen in Ugchelen. Prettig en rustig.

Negatief waren veel inwoners over het drukke verkeer, vooral in het centrum. Wij hebben dat ook gemerkt, mensen rijden hard en er zijn gewoon veel auto’s. Het duurt even voordat je kunt oversteken. Ook in sommige 30 km straten wordt veel te hard gereden, zonder dat er verkeer belemmerende maatregelen zijn en er veel kinderen op straat spelen. Ook de Molecatenlaan bij de Albert Heijn van den Heuvel bleek een gevaarlijke plek met geparkeerde auto’s. Men zou graag wat meer diversiteit van winkeltjes hebben en men vindt het in Ugchelen erg jammer dat de bibliotheek gesloten is. Het gebouw staat er bovendien ook somber en verwaarloosd bij.

Een speciaal woord van dank aan de heer Hu van Chinees-Indisch restaurant Sha-Tin aan de Molecatenlaan in Ugchelen waar wij even konden zitten en uiterst gastvrij werden ontvangen.

Marga Jonkman

Marga Jonkman

Mijn naam is Marga Jonkman. Ik ben getrouwd en moeder van 3 inmiddels volwassen kinderen. Naast mijn gezin ben ik in het dagelijks leven kinder- en jeugdpsycholoog in Apeldoorn. Dit jaar (2018) ben ik 25 jaar lid van de partij van de arbeid. Hoe komt iemand bij de PvdA terecht, vraagt u zich misschien af?

Meer over Marga Jonkman