1 Mei: Dag van de Arbeid

Door Rik Doljé op 1 mei 2021

Het is vandaag 1 mei: Dag van de Arbeid. Ruim een eeuw vieren sociaaldemocraten deze dag. Dit jaar een beetje anders dan anders vanwege de huidige corona-maatregelen.

Op 1 mei staan wij stil bij de strijd voor de invoering van de achturige werkdag, maar ook voor de 5-daagse werkweek, vakantiedagen en veilige/gezonde werkomstandigheden. Maar elkaar ontmoeten is op dit moment helaas niet mogelijk.

Om die reden zijn er vandaag verschillende vrijwilligers, fractie- en bestuursleden langs de deuren gegaan. Onze leden van 70 jaar en ouder kregen een kaart en een roos overhandigd. Tevens waren er enkele leden die vanwege hun lidmaatschap jubileum een speldje ontvingen.

Eén van hen is Jasper van Alten. Hij werd verrast met een bloemetje omdat hij sinds 22 april weer actief is als fractie vertegenwoordiger en hij dit jaar 25 jaar lid is van de partij. Uiteraard ontving hij daarvoor ook het bijbehorende speldje.

Ook mevrouw Bouma kreeg een 1 mei roos en kaart overhandigd. Als lid neemt zij al heel lang actief deel aan de bijeenkomsten die de PvdA Apeldoorn door het jaar heen organiseert. Van raadslid Chris Schouten kreeg ze voor haar 65 jaar lidmaatschap de Drees-penning overhandigd. Mevrouw Bouma was aangenaam verrast en drukt Chris bij vertrek op het hart vooral ook het landelijk en plaatselijk bestuur heel hartelijk te bedanken, want zij was er heel erg blij mee.

Namens de fractie en het bestuur wensen we u een fijne dag van de arbeid!

Rik Doljé

Rik Doljé

Mijn naam is Rik Doljé en samen met mijn vrouw Monique woon ik in het centrum van Apeldoorn. Als geboren Limburger heeft de liefde me rond mijn 18e naar Apeldoorn doen laten verhuizen. Na het afronden van mijn opleiding als HBO verpleegkundige heb ik enkele jaren met verschillende doelgroepen, voornamelijk in de psychiatrie, gewerkt. De

Meer over Rik Doljé

Waar ben je naar op zoek?