28 juni 2014, om 13:00, Watermuseum (Sonsbeekpark) Arnhem | Watermuseum (Sonsbeekpark) Arnhem

Themabijeenkomst “Dweilen met de kraan open?” PvdA Gelderland

PvdA Gelderland nodigt u uit voor haar themabijeenkomst “Dweilen met de kraan open?” Hoe verbinden we water, ruimte en duurzaamheid.

Hoe verbinden we water, ruimte en duurzaamheid

Datum: 28 juni a.s. van 10.00 tot 13.00 uur
Plaats: Watermuseum, Zijpendaalseweg 26-28, Arnhem

Wij horen graag of u aanwezig kunt zijn op de bijeenkomst via fractie@pvdagelderland.nl


Op 18 maart 2015 zijn er verkiezingen voor de provinciale staten en de waterschappen. Een goed moment voor een inspirerende bijeenkomst over het thema water. Water gaat een steeds belangrijkere rol spelen bij de ruimtelijke inrichting van ons land. Hoe zijn we met het thema water bezig en spelen we wel op een adequate wijze in op belangrijke ontwikkelingen?

Het klimaat verandert. Steden warmen op. De neerslagverdeling verandert ingrijpend en we krijgen meer en meer te maken met extremen in de waterafvoeren van de grote rivieren. De bodem daalt met name in het veenweidegebied. We blijven ons voortdurend aanpassen aan al die veranderende omstandigheden. Maar zijn we daarmee niet aan het dweilen met de kraan open? Kunnen we het ons nog wel permitteren om de ogen te sluiten voor de klimaatproblematiek? Moeten we als provincie en waterschappen ons niet richten op meer fundamentele oplossingen?

Wat doen wij aan het optreden van klimaatverandering? Moet het roer niet drastisch om in Nederland? Kan dat nog en wat moet er dan gebeuren?

We gaan met elkaar in debat over de bijdrage van de provincie en waterschappen aan toekomstbestendige plannen, en het verzetten van de bakens.

Programma:

10.00-10.05

Welkom door Tanja Mathijssen van het Watermuseum en door Jean Eigeman,voorzitter gewest PvdA Gelderland

10.05-10.35

‘De uitdagingen op het gebied van het waterbeheer voor de toekomst’,

Annemieke Nijhof, algemeen directeur ingenieursbureau Tauw bv, Deventer

10.35-10.50

Visie op de toekomst van het waterbeheer door Josan Meijers, PvdA gedeputeerde provincie Gelderland en Roelof Bleker, dijkgraaf waterschap Rivierenland

10.50-11.20

Pauze

11.20-12.30

Paneldiscussie met waterwoordvoerders van de provincie en waterschappen onder leiding van Jean Eigeman

12.30-13.00

Afsluiting en napraten met een drankje

Op naar de campagne voor de provinciale staten en de waterschappen!

Parkeren

Op het parkeerterrein bij het museum zijn ruim 20 parkeerplaatsen beschikbaar. Voor mindervaliden zijn er bij het museum twee invalidenparkeerplaatsen. Daarnaast kunnen zij met een gehandicaptenparkeerkaart duidelijk zichtbaar gratis parkeren op de betaalde parkeerplaatsen langs de Zijpendaalseweg. Na 450 meter kunt u zowel links als rechts van de Zijpendaalseweg gratis parkeren.

Parkeren kan onder andere betaald langs de Zijpendaalseweg en in de parkeergarage ‘Centraal’ bij het NS-station.

Openbaar vervoer

Het Nederlands Watermuseum ligt op ongeveer vijf tot tien minuten lopen vanaf het Centraal Station Arnhem. Je neemt de uitgang Sonsbeekzijde. Je steekt bij de stoplichten over en loopt een klein stukje linksaf op de Amsterdamseweg. Je slaat rechts af (Pels Rijckenstraat) en loopt naar beneden. Bij de kruising steek je over en loop je rechtdoor tot aan de Zijpendaalseweg. Aan de overkant van de Zijpendaalseweg zie je het Nederlands Watermuseum al liggen.