Serious Request actie PvdA Apeldoorn: Koken & Eten met jonge vluchtelingen

Door Natascha van den Berg op 9 december 2017, van 18:00 tot 22:00, Ons Honk (Sperwerlaan 18) en +Punt Orden (Germanenlaan 370) | Ons Honk (Sperwerlaan 18) en +Punt Orden (Germanenlaan 370)

Heb jij weleens Injera gegeten? Een pannenkoek-achtig brood waarop stoofvlees en/of – groente wordt geserveerd? Je scheurt er stukjes af en schept daarmee het eten op.

Op zaterdag 9 december zal een groep jongeren uit Eritrea en Syrie Injera en andere overheerlijke gerechten uit hun eigen land gaan koken in samenwerking met medewerkers van PvdA Apeldoorn, Stichting Present en Timon.

Deze jongeren waren 14/15 jaar oud toen ze hun moederland moesten ontvluchten voor geweld en hun familie hebben achter moeten laten. In hun eentje hebben ze ver weg van hun familie de Nederlandse taal en cultuur eigen moeten maken en zijn ze aan verwerken wat ze hebben meegemaakt. De jongeren vinden het ontzettend leuk om Apeldoorners te ontmoeten en dan in het bijzonder mensen uit het onderwijs en potentiele werkgevers voor stage-/werkervaringsplaatsen.

Omdat het thema van Serious Request dit jaar juist over gezinshereniging van jongeren als deze gaat, hebben we een geldinzamelingsactie aan dit initiatief gekoppeld. Alle Apeldoorners zijn uitgenodigd voor deze kook&eet-avond en we vragen als tegenprestatie een bedrag van minimaal 20 euro per persoon.

Vanwege de voorbereidingen moet u zich op voorhand aanmelden via pvda@apeldoorn.nl

U kunt kiezen uit twee locaties waar u de maaltijd kunt nuttigen: Ons Honk (Sperwerlaan 18) en +Punt Orden (Germanenlaan 370). De jongeren staan te poppelen om u allerlei lekkers te laten proeven en met u in gesprek te gaan.

Zie voor meer achtergronden en informatie: https://kominactie.3fm.nl/actie/kookook-injera

 

 

Natascha van den Berg

Natascha van den Berg

Sinds 2015 ben ik fractie medewerker van PvdA Apeldoorn en de drijvende kracht achter de fractie. Naast allerhand administratieve zaken, draag ik verantwoordelijkheid voor communicatieve zaken zoals social media, nieuwsbrieven & website en organiseer werkbezoeken en andere bijeenkomsten. Ook volg ik raadsvergaderingen en lever inhoudelijke bijdragen aan politieke markten vanuit mijn rol als fractievertegenwoordiger. De afgelopen jaren

Meer over Natascha van den Berg