Door Marga Jonkman op 11 december 2016

Winnen of verliezen

De afgelopen tijd hebben we kunnen “genieten” van de lijsttrekkerstrijd tussen Diederik en Lodewijk. Diederik is in zijn rondje langs de afdelingen begonnen in Apeldoorn. En we weten hoe het is afgelopen: Lodewijk heeft gewonnen. Ik denk dat veel partijgenoten, en dat bleek wel uit de uitslag, gemengde gevoelens hadden.

Diederik heeft ons toch uit de economische drek kunnen halen door samen te werken en afspraken te maken met onze natuurlijke tegenstander. Diederik is echt een man van de praktijk; hij loopt stage op die plekken waar de meeste narigheid is; straatcoach, wijkverpleging en dergelijke. Om vervolgens met oplossingen en voorstellen te komen. Een allrounder; hoewel zijn passie vermoed ik bij de klimaatbeheersing/duurzaamheid ligt.

Lodewijk kennen we minder goed. Hij ziet zijn kinderen graag elke dag en brengt ze naar school, hij was als wethouder een onorthodoxe bestuurder. Hij deed wat hij vond dat nodig was. Als minister was hij wat op de achtergrond maar heeft vooral op het gebied van werken allerlei misstanden aan willen pakken. Als het aan de PvdA van nu ligt, wordt juist aan deze misstanden op de arbeidsmarkt veel aandacht besteed. Omdat we zien hoe bijvoorbeeld de decentralisaties hebben uitgepakt voor huishoudelijk hulpen en chauffeurs, hoe mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt weggeconcurreerd worden door goedkopere krachten uit Oost Europa. De PvdA zoekt weer meer en meer de samenwerking met de vakbonden op, hoewel deze gelukkig nooit is weggeweest.

Ik vind het wel jammer dat Diederik ermee stopt. Jammer voor de PvdA in de tweede kamer en voor de PvdA van de toekomst.

En dan de volgende vraag: winnen we met Lodewijk de tweede Kamerverkiezingen in maart? Mijn hoop is dat mensen uiteindelijk toch kiezen voor het gezonde verstand, de redelijkheid en het “samen”. Dat alle boze witte mannen eigenlijk toch gewoon lieve huisvaders blijken te zijn die hun kinderen liever zien opgroeien in een land waar ook een toekomst voor ze is en waar mensen elkaar niet haten. We zullen het zien in maart.

U kunt de PvdA Apeldoorn in ieder geval campagne zien voeren in de weekenden voor de verkiezingen op 18 en 25 februari en op 4 en 11 maart. Iedereen die mee wil doen is uiteraard van harte welkom. Meldt u zich dan aan bij [email protected]

 

Marga Jonkman
Fractievoorzitter PvdA Apeldoorn

 

Marga Jonkman

Marga Jonkman

Mijn naam is Marga Jonkman. Ik ben getrouwd en moeder van 3 inmiddels volwassen kinderen. Naast mijn gezin ben ik in het dagelijks leven kinder- en jeugdpsycholoog in Apeldoorn. Ik ben al bijna 30 jaar lid van de Partij van de Arbeid. Hoe komt iemand bij de PvdA terecht, vraagt u zich misschien af? Ieder

Meer over Marga Jonkman